Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekhandel Bouwman

15 juli @ 07:00

Vrijdagmiddag 12 oktober om 16.00 uur organiseert Boekhandel Bouwman in samenwerking met de Werkgroep Fairtrade De Bilt een bijeenkomst over de Fairtrade roos.
Marja Oudhuis van de firma Zuurbier & Co in Aalsmeer komt vertellen over de rozen die door dit bedrijf worden gekweekt in Kenia. Op de kwekerij werken ruim 700 mensen en de rozen, bestemd voor de Europese markt, dragen allemaal het Fairtrade keurmerk. Dat heeft een grote positieve invloed op de arbeidsomstandigheden, de productiewijze en op de toekomstmogelijkheden van de medewerkers. Dankzij de eerlijke prijs, die voor de rozen wordt betaald, ontvangen de arbeiders een eerlijk loon, dat is gebaseerd op de kosten van levensonderhoud.
Daarnaast ontvangt het bedrijf een extra Fairtrade premie, die wordt doorberekend in de prijs die de consument betaalt. De medewerkers besluiten met elkaar aan welke gemeenschapsprojecten de extra Fairtrade premie wordt besteed. Die premie onderscheidt Fairtrade van andere keurmerken: jaarlijks gaat er alleen al vanuit Nederland zo’n 7 miljoen euro aan Fairtrade premie naar de bedrijven en coöperaties waar onze koffie, thee en tal van andere producten vandaan komen.

Marja komt regelmatig op hun bedrijf in Kenia en kan uit de eerste hand vertellen hoe de medewerkers profiteren van de Fairtrade aanpak.
De bijeenkomst vindt plaats ter gelegenheid van de Duurzame Week in De Bilt.
De toegang is gratis en Bouwman Boeken zorgt voor eerlijke koffie en thee, de Werkgroep Fairtrade voor sap uit de Wereldwinkel en BonbonMargo voor iets lekkers erbij. Als extra attentie ontvangt iedere aanwezige een Fairtrade roos, beschikbaar gesteld door Bloemenboutique Fonville.

Gegevens

Datum:
juli 15, 2024
Tijd:
07:00

Organisator

Telefoon
030-2200112
E-mail
info@bouwmanboeken.nl
Bekijk de site van Organisator