Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Actie Band op Spanning

oktober 8, 2021 @ 08:00 - 20:00

Op vrijdag 8 oktober a.s. zal de gratis actie ‘Band op Spanning’ worden uitgevoerd op het parkeerterrein van de AH in De Bilt (Herenweg 8, De Bilt) en op de Warenmarkt (Planetenbaan 2, Bilthoven). Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.

Waarom? Een te lage bandenspanning kost jaarlijks veel extra brandstof en veroorzaakt veel extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; er wordt meer brandstof verbruikt en ook de banden slijten sneller. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. Het is dus tijd voor actie!

Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). Via de volgende link ziet u hoe de actie te werk gaat Actie Band op Spanning.

Als u niet wilt mee doen, ook geen probleem. Uw banden worden nooit ongevraagd gecontroleerd.

Kijk voor meer informatie en het programma op www.bandopspanning.nl

Voor vragen kunt u mailen naar:duurzaamheid@debilt.nl

Gegevens

Datum:
oktober 8, 2021
Tijd:
08:00 - 20:00
Plaatsnamen:
,
Duurzame doel:

Locatie

Utrecht Nederland