Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Afval of een tweede leven?

oktober 11, 2020 @ 13:00 - 17:00

Babette Peters ontwerpt tassen en unieke accessoires onder haar eigen naam. Voor haar ontwerpen koopt ze geen nieuw materiaal maar gebruikt ze juist materiaal dat de meesten als afval zien. Zo biedt in haar ogen een versleten leren bankstel met verkleurde stukken veel uitdagende mogelijkheden om tassen en andere accessoires van te maken. En dat bloesje met leuke print kan nog uitstekend dienst doen als voering van de tas!

In een tijd van massa-consumeren wil Babette juist graag laten zien dat heel veel spullen een 2e leven verdienen, als je maar even de tijd neemt om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Leer is bij uitstek geschikt voor tassen en andere accessoires en gaat lang mee.

Bij iedere stuk leer begint de zoektocht naar vorm, kleurencombinatie en de bijpassende fournituren. Door technieken met elkaar te vermengen ontstaat er een nieuw beeld. De vaak arbeidsintensieve bewerkingen en beschikbaar materiaal maken van iedere accessoire een uniek stuk. Geduldig liggen ze vervolgens te wachtten op die ene drager of draagster om samen nieuwe avonturen te beleven!

Naast haar eigen collectie werkt Babette ook in opdracht. Misschien heb je namelijk nog steeds de favoriete leren jas van je vader nog in de kast hangen en wil je hem niet weggooien, maar dragen doe je hem ook niet? Of staat de versleten leren stoel waar oma altijd in zat nog steeds op zolder, maar kun je hem niet weggooien? Hoe mooi zou het zijn als je van dit leer een tas, etui of ander accessoire zou kunnen laten maken en je herinnering aan die ene persoon of gebeurtenis letterlijk bij je blijft?

Kom dan op zondag 11 oktober langs bij Kunst in Bilt met het leer dat voor jou veel betekent. Samen kunnen jullie kijken naar de mogelijkheden om de herinneringen tastbaar te maken.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website: http://www.babettepeters.nl

Let op: Men kan zich vooraf aanmelden voor deze activiteit per email, maar dit is optioneel.

Gegevens

Datum:
oktober 11, 2020
Tijd:
13:00 - 17:00
Plaatsnaam:
Duurzame doel:
,

Locatie

Kunst in De Bilt
Dorpsstraat Vo Steenstraat 34
De Bilt, Utrecht 3732 HJ Nederland

Organisator

Kunst in Bilt
E-mail:
info@kunstinbilt.nl
View Organisator Website