Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Jouw Heuvelrugtuin

oktober 25, 2023 @ 19:30 - 21:30

Samen natuurlijk en gebiedseigen leren tuinieren; Tover jouw tuin om tot een Heuvelrugtuin aan de hand van 5 online modules en onder begeleiding van een heuvelrugtuincoach.
Wil je graag leren wat natuurlijk en gebiedseigen tuinieren inhoudt en hoe ook jij daar mee kunt beginnen in eigen tuin? Dan is deze cursus daarvoor een mooie kans dichtbij huis en samen met mensen uit de buurt.

Cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’
De cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ is ontwikkeld voor de beginnende natuurlijke tuinier op de Utrechtse Heuvelrug. Je krijgt een overzicht van en inzicht in de belangrijkste principes van natuurlijk en gebiedseigen tuinieren. Verder krijg je uiteraard allerlei handige tips mee om zelf aan de slag te gaan. Want zelf ervaren is toch echt de beste én leukste manier om tuinieren in de (steeds groenere) vingers te krijgen. Zo leer je bijvoorbeeld die planten uitzoeken die het in jouw tuin extra goed zullen doen en weet je straks hoe je het nuttige insecten naar hun zin maakt. Aan het eind van de cursus staat niets jou meer in de weg om van jouw tuin een heerlijke Heuvelrugtuin te maken!

Waarom een Heuvelrugtuin?
Een groene, gezonde en prettige tuin die past in de unieke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, dat is een Heuvelrugtuin. Inwoners van gemeente De Bilt worden uitgenodigd om van hun eigen tuin een Heuvelrugtuin te maken. Zo zorgen we namelijk samen voor een betere leefomgeving voor nu en later. Tegelijkertijd beschermen en versterken we de prachtige natuur die het gebied rijk is.

Wat mag je van de cursus verwachten?
Een cursus van 5 weken, bestaande uit twee fysieke bijeenkomsten (op woensdag 25 oktober en woensdag 29 november van 19.30 uur tot 21.30 uur bij De Schaapskooi in Bilthoven) en het zelfstandig doorlopen van 5 online e-learning modules.
Je doet basale kennis op van de belangrijkste principes achter natuurlijk en gebiedseigen tuinieren. De cursusinhoud is op beginnersniveau en dus is er geen voorkennis vereist.
Persoonlijke begeleiding en feedback van een bevlogen en ervaren coach en van je medecursisten.
Je sluit de cursus af met een (digitale) map vol inzichten over je eigen tuin, de nodige contacten die je om hulp of advies kunt vragen, een berg tips en handigheden en natuurlijk je persoonlijke goede voornemens voor in jouw Heuvelrugtuin.

Kan men zich vooraf aanmelden voor deze activiteit? Ja, dat is verplicht
Hoe kan men zich aanmelden voor deze activiteit? Door online een ticket te kopen via https://www.ivn.nl/provincies/utrecht/jouw-heuvelrugtuin-de-bilt/

Meer informatie is te vinden op jouwheuvelrugtuin.nl

Gegevens

Datum:
oktober 25, 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Kinderboerderij De Schaapskooi
Melkweg 1b
Bilthoven, Utrecht 3721 RG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Project Heuvelrugtuinen
E-mail
boblommendaal@npuh.nl
Bekijk de site van Organisator