Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Boswerf leest voor op basisscholen

oktober 8, 2021 @ 09:00 - 15:00

De Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs op 8 oktober valt midden in de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Dit thema én duurzaamheid gaan over de toekomst. Een uitgelezen kans om beide te combineren.

In het kader van de Week van de Duurzaamheid in de Bilt, organiseert de Boswerf een evenement op de basisscholen. Ze is op zoek naar voorlezers en/of verhalenvertellers die op 8 oktober in een klas een verhaal willen voorlezen of vertellen en daarna met de leerlingen in gesprek gaan over ‘Worden wat je wilt’ in relatie tot duurzaamheid. Dit duurt bij elkaar ongeveer een uur.

Jij kunt meedoen! Tot uiterlijk 18 september kun je je via deze link aanmelden als voorlezer/verhalenverteller.

Als je het leuk vindt om een verhaal voor te lezen, een ‘passie’ hebt voor duurzaamheid in de brede zin, daarover wilt vertellen en het leuk vindt om met leerlingen daarover in gesprek te gaan, dan zoeken wij jou.

Voorlezers & verhalenvertellers krijgen van ons:

  • een aantal verhaalsuggesties passend bij de leeftijd van de leerlingen.
  • een (online) training van 45 minuten op maandagmiddag- of avond 27 september, waarin we je tips en tricks geven om een (eigen) verhaal te vertellen en hoe je met de leerlingen in gesprek kunt gaan;

Wij matchen jou met een geïnteresseerde klas. Bij je opgave kun je aangeven welk tijdstip én welke leeftijdsgroep je voorkeur heeft. Je krijgt uiterlijk 24 september te horen op welke school, welke groep en hoe laat je op 8 oktober welkom bent.

 

Gegevens

Datum:
oktober 8, 2021
Tijd:
09:00 - 15:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Evenement Tags:

Locatie

Basisscholen in De Bilt
Nederland