Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzaamheidsmarkt Centrumkerk Bilthoven

oktober 14, 2023 @ 11:00 - 16:00

Op 14 oktober van 11.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op onze duurzaamheidsmarkt op het plein voor de kerk. Bij slecht weer treft u ons in de kerkzaal.

Dit jaar hebben we bekende kramen, maar ook een aantal nieuwe. Uiteraard kunt u weer met kapotte kleding terecht bij het naaiatelier, waar vrijwilligers van onze en de Maria Christinakerk uw kleding herstellen. Zij maken ook een aantal ecostoven (soort hooikist in een modern jasje) en duurzame zakjes om groente en fruit in te verpakken uit de winkel van restmaterialen. Ook het bekende en succesvolle repaircafé om bv. een defecte lamp te repareren ontbreekt niet!
Daarnaast kunt u terecht bij de klimaatadaptatiekraam van gemeente De Bilt, we hopen op een kraam van BENG, de energie coöperatie van De Bilt met informatie over uw huis isoleren etc.

De Maria Christinakerk uit Den Dolder verzorgt de fairtrade kraam, deze wordt bemenst door vrijwilligers van beide kerken. We hopen op een kraam voor project Schuldhulpmaatje verzorgd door de OLV. Door kinderen wordt een oude grote kartonnen verpakkingsdoos omgetoverd met behang, verf etc. tot een heus speelhuis!

Gooit u ook regelmatig plastic en aluminium folie weg? Dat hoeft niet meer, u kunt van een oude lap katoenen stof in een kraam een echte Bees doek maken met bijenwas en olie. Hiermee kunt u een jaar lang uw kaas bij de kaasboer laten verpakken of uw levensmiddelen afdekken in de koelkast!

Tot slot staat er een kraam waar tweedehands kleding en speelgoed verkocht wordt. De opbrengst daarvan gaat naar medische hulpmiddelen voor het front in Oekraïne.

Bent u ook al zo nieuwsgierig geworden naar al deze leuke activiteiten? U bent van harte welkom, ook om aan te sluiten bij de maaltijd met duurzame gerechten om 17.00 uur!

Ter extra informatie: In verband met het weer zullen de duurzame activiteiten van de Centrumkerk binnen plaatsvinden.

Locatie

Centrumkerk
Julianalaan 42
Bilthoven, Utrecht 3722 GR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0306966497
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Centrumkerk
Telefoon
0306966497
E-mail
groenekerk@pgbilthoven.nl
Bekijk de site van Organisator