Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit evenement is voorbij.

Film & Discussie Avond

13 maart @ 19:30 - 21:00

Wat doe je met spullen die je niet meer nodig hebt?

Dat kan best complex zijn. Breng je je spullen naar de kringloop, een kledingcontainer of de milieustraat? En wat gebeurt er dan mee? Helaas belandt een groot deel bij het restafval en wordt het uiteindelijk verbrand. Dat is toch zonde, want je wilt toch dat spullen een tweede of derde leven krijgen.

Op steeds meer plekken in Nederland ontstaan circulaire ambachtscentra waarbij milieustraat, kringloopwinkel en reparatiewerkplaats wordt gecombineerd. Een circulair ambachtscentrum geeft afgedankte producten en materialen een tweede leven door hergebruik, reparatie of het maken van nieuwe producten van afgedankte materialen.

Wij willen graag de mogelijkheden van een circulair ambachtscentrum in de Bilt verkennen. Welke behoefte heb jij als bewoner? Ben je juist op zoek naar leuke tweedehands spullen? Of wil je dat jouw spullen hergebruikt worden? Ook nodigen we graag bewoners uit die met afvalhout, oude meubels of gebruikt textiel aan de slag willen gaan of workshops kunnen geven.

Tijdens deze avond laten we een aantal filmpjes met inspirerende voorbeelden uit andere dorpen en steden zien en gaan we met elkaar in gesprek. Dus kom 13 maart en praat mee over wat we samen kunnen doen in de Bilt om hergebruik, reparatie en upcycling te stimuleren.

Kan men zich vooraf aanmelden voor deze activiteit/ challenge? Ja, dat is verplicht
Hoe kan men zich aanmelden voor deze activiteit/ challenge? Per email op werkgroepCE@gmail.com

Gegevens

Datum:
13 maart
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

WVT
Talinglaan 10
Bilthoven, Utrecht 3721 EA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie