Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Help mee en meet de waterkwaliteit in jouw buurt

mei 30, 2023 @ 19:00 - 21:00

We genieten allemaal van het water in onze leefomgeving. Maar wat is de kwaliteit van vijvers, sloten en grachten? Hoe helder is het water? Leven er eigenlijk wel genoeg planten en dieren in? Het waterschap onderzoekt dit graag samen met u.

Samen meten
Helpt u mee om in het groeiseizoen, van mei tot september, de waterkwaliteit van het water in uw buurt nog beter in beeld te krijgen? Aan de hand van een vragenlijst met foto’s en uitleg kijken we naar de ontwikkeling van het waterleven, de aantallen en soorten waterplanten en oeverplanten.

De informatie, die het waterschap wil verzamelen, is een waardevolle aanvulling op de zogenaamde ecoscans die het waterschap en gemeenten laten uitvoeren om de ontwikkeling van de waterkwaliteit te volgen. Deze informatie kan ons helpen bij het verbeteren van (de aanpak van) de waterkwaliteit en ecologie in uw buurt.

Inloopbijeenkomst om u op weg te helpen
Doet u mee? Kom dan naar de bijeenkomst op 30 mei om 19.00 uur in Jagtlust, Soestdijkseweg Zuid 173, Bilthoven. Opgeven is gewenst, dit doe je door een mail te sturen naar duurzaamheid@debilt.nl

U krijgt uitleg over de waterkwaliteitsmeting en we gaan met elkaar een eerste meting doen met behulp van de app. Kijk voor meer informatie op de website van het waterschap.

Gegevens

Datum:
mei 30, 2023
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.hdsr.nl/werk/werken-we-samen/meet-waterkwaliteit-buurt/

Locatie

Gemeentehuis
Soestdijkseweg Zuid 173
Bilthoven, Utrecht 3721 AB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Gemeente De Bilt
E-mail
duurzaamheid@debilt.nl
Bekijk de site van Organisator