Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Het Biltse Plukdoolhof

oktober 12, 2019 @ 15:00 - 17:00

Gratis

Biltsheerlijk en Reinaerde slaan de handen ineen voor het eerste Plukdoolhof van Nederland. In het voorjaar is hard gewerkt om de doolhofhagen te planten, de paden en irrigatie aan te leggen. Nu volgt een rustperiode voor al het plantgoed. Op zaterdagmiddag 12 oktober om 15 uur wordt het plukdoolhof officieel geopend!

Locatie: Buurtboerderij de Schaapskooi

Adres: Melkweg 1b, Bilthoven

 

Wat is een plukdoolhof?

Educatieve activiteiten, natuurbeleving en duurzame voedselteelt zorgen in het Plukdoolhof voor sociale inclusie. Het Plukdoolhof wordt namelijk onderdeel van buurtboerderij De Schaapskooi in Bilthoven. Dit is een dagbesteding en werkplek, waar mensen zich kunnen ontwikkelen met begeleiding van Reinaerde.

Ons doel is om mensen van alle leeftijden te verbinden. Het is daarom ook rolstoel en rollator toegankelijk. Het Plukdoolhof is van ons allemaal!

In het plukdoolhof staat 'spelenderwijs leren' centraal. Mensen zien en ruiken hier hoe fruit groeit en bloeit, leren dat een boom ook sla kan zijn en dat je thee kunt maken van bloesem en bloemknoppen. Niet in de schoolbanken dus, maar midden in de samenleving en in de natuur! Het kan uitgroeien tot een echte ‘magneet’ met positieve uitstraling op thema’s als samen spelen, team builden, ontmoeten, groenbeleving en duurzame voedselteelt.

Steun aan het Plukdoolhof

Gelukkig stonden wij er niet alleen voor. Er zijn veel organisaties in (en buiten) gemeente De Bilt die het plukdoolhof een warm hart toe dragen. Om te beginnen de vrienden van de Schaapskooi, een geweldig gemotiveerd gebiedsteam van gemeente De Bilt, Robin Gugelot van Landwerken, Stichting van Ewijck van Oostbroek en De Bilt Fonds, familie, vrienden, vrijwilligers en betrokkenen. Zij doen dit door met ons samen te werken, ons financieel te steunen en/of ons met raad en daad bij te staan. Wij zijn hen allen dankbaar!

Home  

Realisatie van het Plukdoolhof

Gegevens

Datum:
oktober 12, 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Plaatsnaam:
Website:
www.biltsheerlijk.nl/plukdoolhof

Locatie

Kinderboerderij De Schaapskooi
Melkweg 1b
Bilthoven, Utrecht 3721 RG Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.kinderboerderijschaapskooi.nl

Organisatoren

Biltsheerlijk
Reinaerde