Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gebruik het vergeten plantseizoen en help je tuin bij het veranderende klimaat.

oktober 15, 2022 @ 10:30 - 16:00

Wachten op het voorjaar om te gaan planten in de tuin? Ben je gek! Alles wat je in een pot koopt, kun je in de herfstmaanden, in de tuin zetten. Wie op slimme wijze aan de slag gaat, kan al in het vroege voorjaar genieten van een mooie en levendige tuin. Stichting Steenbreek, als partner van de Gemeente De Bilt, vertelt hier alles over bij hun kraam op de duurzame markt van de Centrumkerk.

In het begin van de herfst kun je alles wat je in een pot koopt in de tuin zetten; dat heeft dan mooi de tijd om voor de winter vast te wortelen. Planten die met kluit worden verkocht zijn juist geschikt om in de tweede helft van het najaar te planten. Als in oktober de dagen korter worden en de nachten kouder, krijgen planten hun herfstkleur en laten ze hun blad vallen: de winterrust begint. Hiermee breekt voor een andere categorie planten de ideale planttijd aan. Dit zijn niet alleen bloembollen, maar ook winterharde sierplanten uit de vollegrond: bomen, heesters en vaste planten. Het najaar is ook een uitstekende tijd om hagen te planten, zoals beukenhaag, esdoornhaag of buxushaag. En oktober is de maand om rozen te planten.
Wie in het najaar op slimme wijze aan de slag gaat, kan het hele jaar door genieten van een mooie en levendige tuin. Bovendien is een mix van planten niet alleen mooi om te zien, maar ook goed voor de biodiversiteit. Het leuke is dat je het hele jaar door iets leuks hebt in de tuin en je je kunt verheugen op de prachtige kleurenpracht in het voorjaar en de zomer.

Wie meer wil weten over Het Vergeten Plantseizoen kan op de website http://vergetenplantseizoen.nl/ kijken. Of bezoek de kraam van Stichting Steenbreek op de duurzame markt van de Centrumkerk .

Gegevens

Datum:
oktober 15, 2022
Tijd:
10:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://vergetenplantseizoen.nl/

Locatie

Centrumkerk
Julianalaan 42
Bilthoven, Utrecht 3722 GR Nederland
Telefoon
0306966497
Bekijk de site van Locatie