Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst met als thema Duurzaamheid

oktober 10, 2021 @ 10:00 - 12:00

Protestantse kerken  en de duurzaamheidsweek

Samen met de Dorpskerk is de Oosterlichtkerk begin 2020 Groene Kerk geworden. Dit houdt in dat er ieder jaar stappen op het gebied van duurzaamheid moeten en zullen worden gezet als onze bijdrage om de wereld leefbaar te houden en onze planeet te redden.

Zo zijn er dit voorjaar 80 zonnepanelen op de Oosterlichtkerk gelegd. Een mooi aantal waarmee de Oosterlichtkerk qua elektriciteit zelfvoorzienend geworden is en zelfs overschotten aan het net kan leveren.  Nieuwe plannen zijn er in de fase van onderzoek en afweging voor zonnepanelen op het gebouw De Voorhof en verdere isolatie en energiebesparende maatregelen in beide kerken.

In de kerken wordt zoveel mogelijk Fairtrade koffie en thee geschonken en er is aandacht voor het groen rond onze kerkgebouwen. Dit laatste zoveel mogelijk samen met de jongeren in de kerk. Zo zijn er mooie plannen om dit najaar de twee gevelde zieke kastanjebomen voor de Oosterlichtkerk te vervangen door twee sterke jonge exemplaren. Voor een stuk agrarisch land van 12 ha. dat onze diaconie uit legaten  in eigendom kreeg zoeken we nu naar een groene duurzame bestemming en er zijn mooie opties, daarover later meer.

De kerken in Nederland organiseren in voorbereiding op de klimaatconferentie in Glasgow in oktober een klimaatmars en onze kerken willen daar ook aan meedoen.

Op 10 oktober a.s. is het de zondag die valt in de Duurzaamheidsweek 2021. In de kerken zal hier ook aandacht aan besteed worden en met name in de Oosterlichtkerk waar er een kerkdienst gehouden zal worden rond het thema Duurzaamheid, waarin de nieuwe wijkpredikant Ds. Wouter van Laar voor zal gaan. U kunt zich voor deze dienst aanmelden op de website van de Oosterlichtkerk (www.oosterlichtkerkdebilt.nl).

Zo is duurzaamheid voor onze kerken een integraal onderdeel van ons geloof in de praktijk geworden. Als rentmeesters worden we geacht goed met de ons toevertrouwde aarde om te gaan en dat willen we hiermee uitdragen, in alle bescheidenheid.

Gegevens

Datum:
oktober 10, 2021
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Tags:

Locatie

Oosterlichtkerk
1e Brandenburgerweg 34
Bilthoven, Utrecht 3721MJ Nederland

Organisator

Oosterlichtkerk
Email
cisco.de.bruijn@gmail.com
Bekijk de site van Organisator