Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit evenement is voorbij.

Oud Bankier en Schrijfster in gesprek over klimaat: “Zo kan het niet langer”

oktober 25, 2023 @ 20:00 - 22:00

Op woensdagavond 25 oktober ontmoeten schrijver Ralien Bekkers en topeconoom Herman Wijffels elkaar in de Bilthovense Boekhandel om met elkaar en het publiek in gesprek te gaan over de thema’s van ‘Zo kan het niet langer: Tijd voor vrouwen om de klimaatcrisis op te lossen’, het recent verschenen non-fictie debuut van Ralien Bekkers.

In dit boek roept zij op om de complexe klimaatproblematiek nu eens steviger aan te pakken. Hierbij wijst zij op de huidige ongelijkheden en machtsstructuren in de maatschappij, die volgens haar de echte klimaatoplossingen en de verandering naar een duurzame, inclusieve samenleving tegenhouden. Met de oude, mannelijke stijl van leiderschap kan de klimaatcrisis niet worden opgelost, en we hebben een geheel andere aanpak nodig, waarin klimaatrechtvaardigheid, gendergelijkheid en feminien leiderschap centraal staan. Een boeiende stelling voor een boeiende avond. Tijdens deze unieke samenkomst gaan twee generaties met elkaar in gesprek over hoe het anders kan, en hoe we daarin kunnen samenwerken.

Herman Wijffels is bekend als leidend econoom, politicus, bankier en bestuurder (onder meer bij de Rabobank, Wereldbank, en SER), waarin hij altijd een belangrijk voorvechter van de duurzaamheidstransitie is geweest. Ralien Bekkers was jongerenvertegenwoordiger bij de VN, studeerde af aan Yale University, werkte bij een internationale klimaatcoalitie in Washington, en leidt sinds kort internationaal klimaatwerk bij het ministerie van Financiën. Al meer dan tien jaar geleden ontmoetten Wijffels en Bekkers elkaar voor het eerst, en nu zullen zij samen reflecteren op de huidige maatschappelijke uitdagingen en de weg vooruit. Vanuit verschillende achtergronden vinden zij elkaar in de gemeenschappelijke opgave van het creëren van een betere wereld voor toekomstige generaties.

De bijeenkomst start om 20.00 uur, met vanaf 21.30 uur gelegenheid voor signeren van boeken door zowel Bekkers (‘Zo kan het niet langer’) als Wijffels (‘De gulden snede’). Toegang is gratis met aansluitende borrel. U bent allen van harte welkom om op deze avond in gesprek te gaan.

Kan men zich vooraf aanmelden voor deze activiteit/ challenge? Ja, dat is verplicht
Hoe kan men zich aanmelden voor deze activiteit/ challenge? Door online een ticket te kopen via de website

Locatie

Bilthovense boekhandel
Vinkenlaan 2
Bilthoven, Utrecht 3722AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030 228 1014
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Ralien Bekkers