Staat jouw activiteit al op de agenda?

Aanmelden kan hier!

← Netwerk bekijken

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Pak de fiets Challenge

oktober 7, 2022 - oktober 16, 2022

Als Samen voor de Bilt leggen we wekelijks diverse bedrijfsbezoeken af. Soms kiezen we, mede uit gemak, voor de auto. In de week van de duurzaamheid laten we de auto staan, en kunt u eventueel 2 druipende katjes op bezoek krijgen. We gaan ervoor, dit wordt onze challenge! 

Doe mee en help ons CO2 besparen

Op lopen na, is er geen manier van reizen zo milieuvriendelijk als de gewone fiets. De gemiddelde CO2-uitstoot van één kilometer rijden met een normale auto is 0,22 kg. Met een elektrische fiets die met grijze stroom wordt opgeladen is dat 0,007 kg, ofwel 97 procent lager. En op de reguliere fiets? Daarmee beperk je jouw uitstoot tot nul! Door vaker de fiets te pakken naar het werk kun je dus heel wat CO2 besparen en jouw impact op het klimaat verkleinen.

Rij je met ons mee? Dat kan! Stuur de week na de Week van de Duurzaamheid een e-mail naar info@duurzaamdebilt.nl hoeveel autokilometers je deze week vervangt voor fietskilometers of zelfs wandelt. Geef daarbij ook even aan of u met een gewone of elektrische fiets gefietst heeft.

 

Bekijk hieronder de infographic van Milieucentraal voor meer voordelen van fietsen in vergelijking met autorijden.

Locatie

Gemeente De Bilt
Utrecht Nederland

Organisator

Samen voor De Bilt
E-mail:
judith@samenvoordebilt.nl
Website:
http://www.samenvoordebilt.nl