Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Plannen voor water in je buurt? Vraag subsidie aan!

oktober 10, 2020 - oktober 18, 2020

De subsidieregeling voor duurzaam waterbeheer en waterbewustzijn is opnieuw verlengd. Bewonersgroepen, schoolklassen en wijkcomités met plannen voor water in hun eigen woonomgeving kunnen bij het waterschap een subsidie van maximaal vijfduizend euro aanvragen.

Met de subsidie Blauwe Bewoners Initiatieven wil Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden waterbeheer beter zichtbaar maken. 60% van ons werkgebied staat zonder dijken en gemalen onder water, maar daarvan zijn veel mensen zich niet bewust. Ook moeten we ons voorbereiden op steeds langere perioden van droogte, afgewisseld door hevige piekbuien. Dat vraagt actie, en niet alleen van het waterschap!

In 2019 ontvingen 21 initiatieven uit Lopik, IJsselstein, Utrecht, Zeist, De Bilt en Utrechtse Heuvelrug subsidie voor uiteenlopende projecten: onder meer voor een opruimactie voor zwerfafval, de aanleg van groene daken, diverse workshops op scholen over plastic soep en het maken van waterspuwers voor op de regenpijp, de realisatie van een waterspeelplaats, een documentaire over waterbeheer en het watervriendelijk inrichten van twee schoolpleinen.

Een overzicht van alle projecten is te vinden op de kaart op de webpagina van Blauwe Bewoners Initiatieven: www.hdsr.nl/blauwinitiatief.

Hoe subsidie aanvragen?

Een stichting, vereniging of één persoon namens een groep mensen kunnen de subsidie aanvragen. Het project of de activiteit moet in het beheergebied van De Stichtse Rijnlanden plaatsvinden. Per aanvraag stelt het waterschap maximaal € 5.000 (incl. BTW) beschikbaar, waarbij het waterschap ten hoogste de helft van de kosten van het project of de activiteit betaalt. Meer informatie en een aanvraagformulier is te vinden op de webpagina: www.hdsr.nl/blauwinitiatief.

Kijk voor meer informatie op: https://www.debilt.nl/nieuwsoverzicht/plannen-voor-water-in-je-buurt-vraag-subsidie-aan

Gegevens

Begin:
oktober 10, 2020
Einde:
oktober 18, 2020
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Evenement Tags:
,
Site:
www.hdsr.nl/blauwinitiatief

Locatie

Utrecht Nederland