Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Repaircafé Bilthoven

oktober 6, 2018 @ 11:00 - 14:00

Featured Video Play Icon

Repair Café Bilthoven bouwt ook een gemeenschap!

Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag. Eventueel met hulp. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.Het Repair café is een Oer Hollands initiatief met internationale allure. Begonnen met 1 locatie een droom in Amsterdam en nu bijna 1500 vestigingen WERELDWIJD! Het Repair Cafe Bilthoven/De Bilt is gestart in september 2011 als een van de eerste Repair cafe’s in Nederland. Repair Cafe Bilthoven/De Bilt is een samenwerking tussen Transition Town De Bilt en de WVT, Vereniging voor Samenlevingsopbouw.

We hebben een grote, enthousiaste groep vrijwilligers. De reparateurs hebben verschillende deskundigheden. De leeftijd van de reparateurs varieert van 17 tot 87! De reparateurs leren ook van elkaar.

Het buurthuis van de WVT is erg goed uitgerust met materialen en gereedschap, en je kunt er ook terecht voor een hapje of een drankje.

Gegevens

Datum:
oktober 6, 2018
Tijd:
11:00 - 14:00

Locatie

WVT
Talinglaan 10
Bilthoven, Utrecht 3721 EA Nederland
+ Google Maps
Website:
https://vvsowvt.nl

Organisator

Repair café De Bilt
E-mail:
repaircafedebilt@casema.nl
Website:
https://repaircafebilthoven.wordpress.com/