Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spot jij de beschermde diersoorten die in je woning kunnen leven?

oktober 12, 2023 @ 19:30 - 21:30

Er leven beschermde diersoorten in spouwmuren en daken van woningen. Hier heeft u meestal geen last van. U weet waarschijnlijk niet dat deze dieren daar leven. Bij het isoleren van deze plekken worden deze dieren vaak onbedoeld gedood. Voordat je als woningeigenaar aan de slag gaat met verbouwen moet er onderzoek uitgevoerd worden naar de aanwezigheid van specifieke gebouwbewonende soorten zoals de huismus, gierzwaluw en diverse vleermuizen. Zodat deze soorten beschermd kunnen worden.

Om woningeigenaren te ontzorgen laten we in de gemeente De Bilt de komende twee jaar onderzoek uitvoeren door het ecologisch adviesbureau Loo Plan. We verwachten in 2025 een Soorten Management Plan te kunnen presenteren. Dit plan moet er voor zorgen dat woningeigenaren weten waar ze aan toe zijn.

Op donderdag 12 oktober wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Eerst krijgt u informatie over het Soorten Management Plan. Dan gaan we naar buiten om vleermuizen te spotten. Zodat we gevoel krijgen waar we het voor doen!

Kom op donderdag 12 oktober van 19.30 – 21.30 naar Jagtlust, gemeentehuis De Bilt. Aanmelden is gewenst, mail naar duurzaamheid@debilt.nl

Gegevens

Datum:
oktober 12, 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Gemeentehuis
Soestdijkseweg Zuid 173
Bilthoven, Utrecht 3721 AB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Gemeente De Bilt
E-mail
duurzaamheid@debilt.nl
Bekijk de site van Organisator