Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van de Duurzaamheid 2023

oktober 6, 2023 @ 08:00 - oktober 15, 2023 @ 17:00

Organiseer en/of bezoek activiteiten die je leuk vindt!

Herken je dat supermarkten steeds vaker laten zien hoe duurzaam ze zijn? Merk je ook dat het op het journaal geregeld over duurzaamheid gaat? En hoor je ook mensen zich zorgen maken over klimaatverandering? Misschien denk je wel eens: ‘Ik zou ook een steentje willen bijdragen’.

… en daarom is er de jaarlijkse Week van de Duurzaamheid in De Bilt.

Voorlopers

Veel mensen in onze gemeente maken al het verschil. Denk aan Samen voor De Bilt die al sinds jaar en dag maatschappelijke organisaties koppelt aan bedrijven. Of Biltsheerlijk die met hun Biltse streekmarkt een plek biedt aan duurzame (voedsel)ondernemers en je als inwoner ook (h)eerlijk kunt shoppen. Of BENG! die echt alles op alles zet om onze gemeente te bewegen naar een energie neutrale gemeenschap. Dan wel de Wereldwinkel, die meer en meer een hub wordt om de duurzame doelen te bereiken, dit in een Rad van de doelen ook tentoon stelt tijdens de Week van de Duurzaamheid en de Fairtrade werkgroep van gemeente De Bilt die 5 jaar geleden het initiatief nam voor deze Week van de Duurzaamheid. Zulke voorlopers zijn belangrijk. Zij trekken anderen met zich mee. Het bekende sneeuwbaleffect wat leidt tot een duurzamer De Bilt.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van de Biltse Week van de Duurzaamheid zijn Beng!, Biltsheerlijk, Samen voor De Bilt, Wereldwinkel en Werkgroep Fairtrade De Bilt. De Gemeente De Bilt ondersteunt het initiatief met subsidie én organiseert zelf ook activiteiten.

Jij ook. Waarom niet?

De Week van de Duurzaamheid zit elk jaar vol prachtige activiteiten. Wie weet organiseer jij dit jaar wel een activiteit en maak je zo een verschil. Waarom niet? Zet jezelf in het Netwerk van Duurzaam De Bilt en/of laat je zien op de agenda in de aankomende week van de Duurzaamheid van 6 tot en met 15 oktober 2023.

Aanmelden