De Biltse Week van de Duurzaamheid

De Biltse streekmarkt

Biltsheerlijk wil lokaal en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel de normaalste zaak van De Bilt maken.

In de week van de duurzaamheid organiseren wij daarom met een groep enthousiaste Biltse inwoners en ondernemers de Biltse streekmarkt. Meer informatie over de Biltse streekmarkt vindt u hier.

Gastles KNMI aan basisscholen

Samen voor De Bilt stimuleert ontmoetingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om een positieve bijdrage te leveren aan de Biltse samenleving. 

Een klimatoloog van het KNMI vertelt basisschool kinderen in gemeente De Bilt over de werkzaamheden van het KNMI. 

Meer informatie over Samen voor de Bilt vindt u hier.

BENG! zet ons in het zonnetje

BENG! vraagt deze Week van de Duurzaamheid aandacht voor 2 belangrijke coöperatieve zonnestroom opwekprojecten. 

Wij organiseren een extra ledenavond om met onze leden te praten over een bijzonder initiatief in Groenekan. Daarnaast organiseren we een informatieavond om te vertellen over ons project Biltse Zonnedaken. BENG! zoekt 60 grote daken van bijvoorbeeld boerderijen, bedrijven, maatschappelijk vastgoed, winkelcentra etc. voor coöperatieve zonnestroom projecten.

Meer informatie over BENG! en onze activiteiten vindt u hier.

Werkgroep circulaire economie

Vorig jaar is tijdens de week van de Duurzaamheid de werkgroep circulaire economie ontstaan. Een groep enthousiaste inwoners van de verschillende dorpskernen in gemeente De Bilt werken samen aan circulaire oplossingen voor gemeente De Bilt. 

Tijdens de aanstaande Week van de Duurzaamheid maken wij graag kennis met u. Daarvoor organiseren wij een leuke activiteit, waar we u hier binnenkort meer over kunnen vertellen. Houd de website dus goed in de gaten!

(h)Eerlijk ontbijten

De werkgroep fairtrade De Bilt bestaat 10 jaar en de Wereldwinkel is alweer 20 jaar een begrip in De Bilt. Samen staan zij voor wereldwijde eerlijke handel van duurzame producten. 

In de Week van de Duurzaamheid organiseren we een groot ontbijt om onze jubilea te vieren. Meer informatie hierover vindt u binnenkort op deze website, houd het in de gaten!

Werkgroep biodiversiteit

Vorig jaar is tijdens de week van de Duurzaamheid de werkgroep biodiversiteit ontstaan. Een groep enthousiaste inwoners van de verschillende dorpskernen in gemeente De Bilt werken samen aan het versterken van de biodiversiteit. 

Tijdens de aanstaande Week van de Duurzaamheid maken wij graag kennis met u. Daarvoor organiseren wij een leuke activiteit, waar we u hier binnenkort meer over kunnen vertellen. Houd de website dus goed in de gaten!

bijenoase

Gemeente De Bilt

Gemeente De Bilt werkt aan een duurzame toekomst voor inwoners van nu én generaties die nog gaan volgen. 

Tijdens de week van de duurzaamheid kan je je laten inspireren door duurzame initiatieven, kennis opdoen en meedoen aan duurzame acties. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Gemeente De Bilt. Tijdens de WvdD brengen wij duurzame partners samen en inspireren we onze inwoners om nog een stap te zetten om comfortabeler en energiezuiniger te wonen. Doe mee, want een duurzame toekomst maken we samen.

Een eigen activiteit aanmelden

Zet je activiteit op de agenda van de Week van de Duurzaamheid 2021!

Het is de vierde keer dat Duurzaam De Bilt deze week organiseert. We zien elk jaar dat steeds meer mensen meedoen omdat zij vinden dat het tijd is om in actie te komen. Vaak hebben mensen net een steuntje in de rug nodig om ook daadwerkelijk tot actie over te gaan. Daarvoor is deze week dan ook bedoeld. We dagen mensen uit samen te werken aan een betere leefomgeving voor nu en voor toekomstige generaties. Als iedereen doet wat hij belangrijk vindt, dan komen we er met elkaar! Dat wat jij wilt doen, kun je op de agenda op de site van Duurzaam De Bilt zetten. Nog even bladeren door de activiteiten uit voorgaande jaren? Dat kan ook, klik hier!

Corona proof

We weten nu nog niet welke ruimte er in oktober is voor activiteiten, die vallen binnen de dan geldende richtlijnen. Duurzaam De Bilt wil zich op dit moment niet laten weerhouden om u wel te stimuleren uw bijdrage aan te melden. Ook individuele acties, online activiteiten en kleine bijeenkomsten op 1,5 meter kunnen immers een mooi resultaat geven!