Word initiatiefnemer

Initiatiefnemers gezocht met passie voor Biodiversiteit en Circulaire Economie!

Deze Week van de Duurzaamheid biedt een extra kans! Duurzaam De Bilt zoekt mensen die een nieuw initiatief  willen starten. Een initiatief dat in een mum van tijd niet meer weg te denken is in De Bilt. Een paar thema’s zijn nu belangrijk: biodiversiteit en circulaire economie. Hoe mooi zal het zijn als mensen met passie hiervoor elkaar vinden. Samen een plan ontwikkelen en gaan uitvoeren. Zodat er een verschil wordt gemaakt waar we trots op zijn hier in De Bilt. Duurzaam De Bilt brengt deze initiatief nemers bij elkaar en ondersteunt bij de eerste stap. Dat is een ontmoeting in de Week van de Duurzaamheid die de springplank wordt  voor verdere activiteiten uitgevoerd door de initiatiefnemers.  De energiecoöperatie BENG! begon met enkele mensen en verbond anderen aan zich. Kijk nu eens wat zij bereikt hebben!

Wildcard

Heb je een ander een ander thema vallend onder de Global Goals, waar jij het verschil wilt maken, gebruik dan de zogenaamde Wildcard. Laat horen waar jij met anderen aan wilt werken. Dan gaat Duurzaam De Bilt op zoek naar gegadigden.

Criteria

Wij zoeken en selecteren dit jaar 3 initiatieven. We gaan daarbij uit van wat in de samenleving leeft bij mensen die iets willen bereiken in De Bilt. De initiatieven moeten aan de volgende criteria voldoen:
1) Het initiatief continueert ook na de Week van de Duurzaamheid.
2) Het initiatief is innovatief, leidt tot innovatie of nieuwe samenwerking(svormen)
3) Het initiatief is haalbaar en realistisch
4) De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het initiatief en vervolgacties liggen bij de ‘originele’ partijen.

Deadline

De inzendingstermijn is gesloten. Binnenkort vind je hier meer informatie over de 3 initiatieven die in de Week van de Duurzaamheid 2020 gelanceerd worden met ondersteuning van het netwerk van Duurzaam De Bilt.

Activiteit aanmelden

Zet je activiteit op de agenda van de Week van de Duurzaamheid 2020!

Het is de derde keer dat Duurzaam De Bilt deze week organiseert. We zien elk jaar dat steeds meer mensen meedoen omdat zij vinden dat het tijd is om in actie te komen. Vaak hebben mensen net een steuntje in de rug nodig om ook daadwerkelijk tot actie over te gaan. Daarvoor is deze week dan ook bedoeld. We dagen mensen uit samen te werken aan een betere leefomgeving voor nu en voor toekomstige generaties. Als iedereen doet wat hij belangrijk vindt, dan komen we er met elkaar! Dat wat jij wilt doen, kun je op de agenda op de site van Duurzaam De Bilt zetten. Nog even bladeren door de activiteiten uit voorgaande jaren? Dat kan ook, klik hier!

Corona proof

We weten nu nog niet welke ruimte er in oktober is voor activiteiten, die vallen binnen de dan geldende richtlijnen. Duurzaam De Bilt wil zich op dit moment niet laten weerhouden om u wel te stimuleren uw bijdrage aan te melden. Ook individuele acties, online activiteiten en kleine bijeenkomsten op 1,5 meter kunnen immers een mooi resultaat geven!