De aftrap van de Week van de Duurzaamheid

Afgelopen zaterdag deed wethouder Madeleine Bakker letterlijk de aftrap van de Week van de Duurzaamheid door bij FC De Bilt een fairtrade bal het doel in te schoppen.

Van 5 tot 13 oktober gonst het van activiteiten in de gemeente De Bilt . Activiteiten die zich allemaal richten op een van de 17 Global Goals.  Doelen zoals duurzame productie en consumptie, duurzame economie en energie, maar ook iedereen gezondheid & welzijn en stop armoede. FC De Bilt koos het doel schoon (drink) water, dit wil immers iedereen.  Het is belangrijk bewust met water om te gaan, zoals na het sporten minder lang douchen. In de kantine van FC De Bilt is vanaf nu Earth Water te koop en 100% van de nettowinst gaan naar gebieden waar dit het hardst nodig is. 

Madeleine Bakker gaf aan dat de gemeente de Week van de Duurzaamheid ondersteunt omdat initiatieven vanuit Biltse bewoners en organisaties essentieel zijn om met elkaar een duurzame toekomst te hebben. Vol enthousiasme schopte ze even later de bal in het doel.

De activiteiten zijn divers. Op 10 oktober kun je naar een lezing over groene theologie in de Centrumkerk Bilthoven, bezoek op vrijdag 11 oktober de Biltse streekmarkt waar om 1730 uur het groene lintje uitgereikt wordt. Zaterdag 12 oktober kun je bijvoorbeeld een herfstkrans maken met Iris Plukt bij Bonbon Margo. Je kunt ook naar de duurzaamheidsmarkt bij de Oosterlichtkerk, de vrijwilligersbanenmarkt in het Lichtruim, naar de open dag van Nieuw Toutenburg in Maartensdijk, lunchen tussen de koeien van De Bonte Parels in Westbroek, de hele week zijn er natuurwandelingen en je kunt fietsen om te proeven van ons landschap.  Het volledige programma kun je vinden op www.duurzaamdebilt.nl/agenda.

De Week van de Duurzaamheid is financieel mogelijk gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug, de Gemeente De Bilt en het KF Heinfonds.