Gezocht: Mensen met passie voor afval

Gezocht: mensen die passie hebben voor afval of te wel Circulaire Economie.

Ben jij degene die zich ergert aan al het afval? En denk je dat moet toch beter kunnen? Dit is je kans om in actie te komen. Duurzaam de Bilt brengt mensen rond dit thema bij elkaar en stimuleert ze met hun interesse een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving in De Bilt.

Helaas loopt het met afval uit de hand. Oceanen vol plastic. En gebruik van fossiele bronnen zoals gas veroorzaakt aardbevingen. In Nederland hebben we notabene 2,9 keer de aarde nodig om aan de vraag naar grondstoffen te voldoen. Als we in actie komen, dan kunnen we er, ieder op zijn eigen wijze, hier iets aan doen.

Doe jij mee?

Duurzaam De Bilt zoekt mensen die een verschil willen maken omdat ze zien en weten dat het rond afval beter kan. De overheid wil in 2050 een circulaire economie hebben. Zij werkt daarvoor samen met het bedrijfsleven om de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. Dit kan de overheid en het bedrijfsleven niet alleen. Ook inwoners kunnen hier een bijdrage aan leveren. Die mensen die hierover na willen denken, ideeën hebben en resultaten willen neerzetten, die mensen zoekt Duurzaam De Bilt. Doe jij mee vanuit je  eigen passie,  kennis, vaardigheden en enthousiasme?

Met elkaar

Hebben we een groep mensen bij elkaar dan organiseert Duurzaam De Bilt tijdens de Week van de Duurzaamheid een kick off. Daarmee faciliteert Duurzaam De Bilt de start. Het is aan de groep om een plan te ontwikkelen en te gaan uitvoeren. De kick off is dus een springplank voor verdere activiteiten.