Gezocht: mensen met passie voor planten en dieren

Ben jij degene die zich druk maakt dat het aantal en de verscheidenheid aan planten en dieren  achteruit gaat? Omdat je de consequenties  beseft. Zou je daar iets aan willen doen in je eigen gemeente? Dan is dit je kans om in actie te komen. Duurzaam de Bilt brengt mensen rond het thema biodiversiteit bij elkaar en stimuleert ze om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een duurzaam De Bilt.

Biodiversiteit is leven. De verschillende soorten dieren en planten op aarde houden elkaar in balans. Zo blijft bijvoorbeeld de grond vruchtbaar, worden de bloemen bestoven en blijven plagen beperkt.   De WVF-directeur zei ooit: “Biodiversiteit is als een houten blokkentoren. Als je er telkens één blokje uittrekt, kan de toren lang blijven staan. Maar één blokje teveel en het bouwwerk stort in. Momenteel halen we voortdurend blokjes uit de natuur…..”

De Bilt

In De Bilt zijn al mensen actief rond biodiversiteit. Zoals Sonne Copijn uit Groenekan. Zij zet zich dagelijks volop in voor biodiversiteit. Ze doet dit oa met theatervoorstellingen, cursussen en performances. Haar droom is 10.000 hectare aan bijenoases te creëren. Ook in Westbroek hebben burgers zich verenigd in de werkgroep Biodiversiteit. Zij zetten zich in voor bloemrijke bermen en diversiteit van beplanting in het weidegebied.

Doe jij mee?

Duurzaam De Bilt zoekt meer  inwoners uit De Bilt die op hun eigen manier hun handen uit de mouwen willen steken voor biodiversiteit in De Bilt. Hebben we een groep mensen bij elkaar, dan organiseert Duurzaam De Bilt tijdens de Week van de Duurzaamheid  ( 9 – 18 oktober ) een kick off. Daarmee faciliteert Duurzaam De Bilt de start. Het is aan de groep zelf om plannen te ontwikkelen en acties uit te voeren. Wil jij vanuit je  eigen passie,  met jouw kennis, vaardigheden en enthousiasme je inzetten voor Biltse Biodiversiteit? Meld je dan aan via info@duurzaamdebilt.nl