Praktische tips voor coronaproof activiteiten

Het blijft natuurlijk giswerk welke ruimte er in oktober precies is om Coronaproof activiteiten te organiseren. Toch weten we dat er wel een hoop kan en daarom zetten we hieronder alvast wat mogelijkheden met voorbeelden op een rij.

1. Vertel jouw duurzame verhaal d.m.v. een Livestream of Webinar.

Klik hier voor alle tips en tricks!

 

2. Nodig mensen ONLINE uit in plaats van LIVE en organiseer zo een kleine bijeenkomst voor een goed en inhoudelijk gesprek.

In de plaats van een LIVE ontmoeting kun je (ronde) tafelgesprekken en duurzame sessies gemakkelijk online organiseren met bijvoorbeeld een van de volgende programma's: ZOOM, Skype, Microsoft teams en Jitsi Meet, maar ook Whatsapp, of via Facetime kan al veel. Klik hier voor een uitgebreid review van de consumentenbond op diensten voor beeldbellen.

3. Houd je aan de geldende protocollen en regels bij het organiseren van evenementen

Je kunt nog steeds evenementen organiseren. Neem een voorbeeld aan de Biltse Streekmarkt op 16 oktober. Hier zijn echter wel regels aan verbonden in de vorm van protocollen, om de kans op besmetting te beperken. VOLG DEZE PROTOCOLLEN!!! Verder kun je contact opnemen met collega organisatoren en vragen hoe zij het doen. Leer van elkaar.

Protocollen
De meest actuele informatie vind je bij deze partijen:
1. Het RIVM heeft een algemeen protocol ontwikkeld
2. Cultuurconnect heeft branchespecifieke aanvullende richtlijnen op het protocol voor de sector Cultuureducatie en -participatie ontwikkeld. Deze zijn goed bruikbaar bij evenementen.
3. Gemeente De Bilt informeert ook via haar website: https://www.debilt.nl/coronavirus

4. Ga met de groep naar buiten of zorg voor een binnenruimte waar je voldoende afstand kunt houden en goed kunt ventileren.

Er staan al enkele mooie buitenworkshops op de agenda. Zo geeft de beweegruimte een praktische buitenworkshop bij het Biltse Meertje, waarmee je inzicht krijgt in hoe je jouw gezondheid verder kunt vergroten. In verschillende oefeningen maak je verbinding en contact met de natuur via jouw zintuigen en ervaart de voordelen ervan op jouw systeem en leert hoe je dit kunt inzetten om jouw weerbaarheid en gezondheid direct te vergroten.

Tot slot. Het is belangrijk dat we allemaal onze eigen verantwoordelijkheid nemen en ons gezonde verstand gebruiken. Zo kunnen we elkaar en onszelf beschermen:

  • Vraag dus naar de gezondheid van de mensen die je ontmoet,
  • houd minimaal 1,5 meter afstand,
  • hoest en nies in je elleboog,
  • geef geen handen,
  • was je handen,
  • vermijd drukke plaatsen en
  • blijf ALTIJD thuis wanneer je je niet helemaal fit voelt!