Week van de Duurzaamheid 2020

Door het coronavirus verandert er veel. Wat en hoe is nu niet te overzien. Wel zeker is dat we zullen spreken van een tijd voor het coronavirus en een tijd na het virus.

In het voorjaar van 2020 zijn we vooral bezig om een nieuw evenwicht te vinden in ons leven. Het is nu thuiswerken, beperkt op straat mogen, afstand houden e.d. Het is een mooie tijd om ons te realiseren hoe we als samenleving verder willen. Want vast en zeker zal achter deze ‘regen’, de zon gaan schijnen. Daarom organiseren we ook dit jaar weer een Week van de Duurzaamheid in De Bilt! De week begint op de dag van de Duurzaamheid, zaterdag 10 oktober en loopt tot 18 oktober. We kunnen op dit moment nog niet weten welke ruimte er precies is in oktober voor ‘Coronaproof’ activiteiten. Toch roepen we Biltse inwoners en organisaties alvast op om mee te doen. Ook individuele acties, online activiteiten en kleine bijeenkomsten op 1,5 meter kunnen immers een goede start zijn!

Deze Week van de Duurzaamheid biedt een extra kans! Duurzaam De Bilt zoekt mensen die een nieuw initiatief willen starten. Een initiatief dat in een mum van tijd niet meer weg te denken is in De Bilt. Lees hier meer over op: https://www.duurzaamdebilt.nl/be-the-change/

Een betere wereld begint bij ons samen… en gaat verder dan onze eigen landgrenzen. De Global Goals staan daarom centraal in de Week van De Duurzaamheid. De vijf koplopers van Duurzaam De Bilt; BENG!, Biltsheerlijk, Werkgroep Fairtrade, Samen voor De Bilt en de Wereldwinkel staan achter de organisatie van De Week van de Duurzaamheid 2020 en gemeente De Bilt steunt deze week. Wij zijn weer benieuwd naar jullie bijdrage!