Wereldwinkel De Bilt is verhuisd

Wereldwinkel De Bilt verhuist na 18 jaar van het pand aan de Hessenhof 9 terug naar de Hessenweg, de Wereldwinkel heeft daar tot oktober 2001 jarenlang elke zaterdag met een kraam voor de deur Hessenweg 168 gestaan.

In de winkel aan de Hessenweg is veel meer ruimte voor een gevarieerd assortiment van producten uit de Fairtrade handel en voor andere duurzame producten. Bovendien zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om informatie over en activiteiten van andere duurzame organisaties in onze gemeente in het kader van de Global Goals campagne te laten zien. Met die campagne wordt wereldwijd gewerkt aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN om de grote problemen in de wereld – zoals armoede, ongelijkheid, discriminatie, oneerlijke handel, klimaatverandering – aan te pakken en een werkelijk duurzame ontwikkeling te bereiken.De wereldwinkel is daarom ook initiatiefnemer en een van de koplopers van de netwerkorganisatie Duurzaam De Bilt.

Zaterdagmorgen om kwart voor 11 werd de nieuwe winkel geopend door Burgemeester de heer Potters en kinderburgemeester Carmen Braak.