HNL Fashionproject

Woensdag 6 november was de laatste dag van het Fashionproject van HNL in Bilthoven. Op de dag van de duurzaamheid is het project begonnen met een modeshow. Vervolgens hebben 15 experts de leerlingen geholpen bij het vraagstuk duurzame en eerlijke mode.

“Het project is geweldig goed verlopen! De leerlingen hebben in drie dagen veel kennis vergaard en veel gedaan. De experts werden weer zeer gewaardeerd door onze leerlingen. Over een maand moeten de leerlingen bewijzen dat ze 50 mensen niet alleen bereikt, maar ook nog bewust hebben gemaakt. Nog een hele klus voor hen dus.” Aldus Maaike Hennekam, docente Frans en Mentor van leerlingen van HNL.

Daarnaast was HNL eind oktober in Portugal, als inzending van Science on Stage van Nederland voor het internationale congres Science on Stage 2019 en daar hebben ze de tweede prijs gewonnen voor het Albatross-project van vorig jaar. “We hebben veel contact gelegd met andere scholen in Europa, verteld Hennekam. Veel waren ge├»nteresseerd in ons project en vooral onze aanpak om met zoveel leerlingen tegelijk aan zoiets wezenlijks te werken. Mogelijk gaan we dit jaar nog samenwerken met een Finse school.”

Wereldwijd verschil maken in gemeente De Bilt, daar werkt het HNL graag aan mee.