Samen Spelen, samen delen

door Joanne Penning, Vierklank 17 juli 2019

Dit jaar is de week van 5 tot 12 oktober 2019 de Week van de Duurzaamheid. Ook de Speelotheek in De Bilt doet hier aan mee. ‘Toen ik vanuit Roemenië in Nederland kwam wonen, hoorde ik  de uitspraak Samen Spelen, Samen Delen voor de eerste keer. Wat een prachtige zin. Het inspireerde mij om als vrijwilliger actief te worden binnen de Biltse speelotheek. En ook om mee te doen aan de Week van de Duurzaamheid’ aldus Adriana Neague voorzitster van de Speelotheek in De Bilt.

Speel-o-theek De Bilt vindt het belangrijk dat speelgoed gedeeld wordt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met duurzaamheid en de deeleconomie. ‘Wij stimuleren mensen om zo min mogelijk speelgoed te kopen, want zo voorkomen we met elkaar extra CO2 uitstoot bij de productie van speelgoed en verminderen we de afvalberg’. Gewoon spullen delen. Soms is het zo simpel.’ Adriana vervolgt:  ‘Bovendien minder opgespaarde speelgoed  in de kasten waar niets meer mee wordt gedaan, maakt het leven overzichtelijker dus rustiger.

De Speelotheek biedt 1 maand  extra abonnement aan als u een jaarabonnement of een strippenkaart koopt tijdens de Week van de Duurzaamheid. Bestaande klanten kunnen 2 extra stukken speelgoed per kind lenen tijdens deze week. Adriane hoopt met deze actie dat mensen zich bewust worden dat het lenen van speelgoed duurzaam is. Tevens werkt de speelotheek dan mee aan Global Goals. De speelotheek biedt immers ieder kind de mogelijkheid om met allerlei speelgoed te kunnen spelen en is tegelijkertijd een mooie kans om bewust  te consumeren.

Actie

Wilt u de wereld van uw kind verrijken met geschikt speelgoed zonder dat het ten koste gaat van het milieu? Voor slechts 7 euro leent u al tien stuks speelgoed. Meer over de speelotheek leest u op www.speelotheekdebilt.nl

Wilt u meewerken aan de organisatie rond de speelotheek, dan bent u als vrijwilliger ook van harte welkom! U kunt hiervoor contact met Adriana opnemen via info@speelotheekdebilt.nl

Heeft u zelf een andere activiteit die u graag wilt organiseren in de Week van de Duurzaamheid? Dan kunt u hier direct uw activiteit aanmelden.