Over Ons

De Bilt zet zich breed in voor een Duurzamer De Bilt. Dat laat zij jaar na jaar weer zien in de Week van de Duurzaamheid. Vanuit eigen motivatie en middelen zetten mensen zich vol enthousiasme in voor 1 of meer Global Goals.

Het is mooi dat organisaties, inwoners en bedrijven elkaar vasthouden en samenwerken. Dat was ooit het idee; ‘Moeten we laten zien wie er allemaal hard werkt aan duurzaamheid? Zou dit anderen inspireren? Zou dit initiatieven laten ontstaan of groeien?’ Zo bedachten vijf koplopers, destijds hét netwerk Duurzaam De Bilt, de Week van de Duurzaamheid.

Dit netwerk groeide van 5 koplopers naar ruim 280 mensen, bedrijven en organisaties. Sommigen werken hard achter de schermen, anderen laten zich juist zien. Dankzij deze mensen is er elk jaar bijvoorbeeld weer een 'Week van de Duurzaamheid'.

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) ookwel Global Goals, zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Klik hieronder op een specifieke Global Goal om (eerdere) activiteiten van Duurzaam De Bilt per Global Goal te bekijken .

Loading Images