Week van de Duurzaamheid 2022

In De Bilt wordt hard gewerkt aan duurzaamheid. Verschillende organisaties, bedrijven, gemeente tot en met allerlei enthousiaste inwoners werken het jaarrond aan een duurzaam De Bilt. In de Week van de Duurzaamheid zetten we de 17 ontwikkelingsdoelen (global goals) op de agenda. Hieronder een korte uitleg bij de doelen. Laat je zien!

Het scholierendebat, dat inmiddels in De Bilt een begrip is geworden, geeft opnieuw het startsein voor deze prachtige week. Het eerste weekend staat in het teken van de mens. Zet je bijvoorbeeld in tegen eenzaamheid, tegen armoede, tegen honger, voor het welzijn en geluk van jezelf en je medemens, of vraag met je activiteit aandacht voor vrede en veiligheid. Stel de mens centraal. In het laatste weekend kun je je inzetten voor onze mooie groene gemeente, biodiversiteit, water(kwaliteit) etc. Laat met je activiteit zien hoe mooi wij wonen en hoe we dit zo houden!
In de tussenliggende week geef je de week jouw eigen kleur. Zet je in voor duurzame energie, verantwoordelijke productie en consumptie, kennisoverdracht en kwaliteitsonderwijs, of eerlijk werk en economische groei, vraag aandacht voor je duurzame innovatie.

Kortom zet jezelf op de agenda, doe mee en geef kleur aan deze Biltse week van de Duurzaamheid!

GLOBAL GOALS

De Biltse Week van de Duurzaamheid staat in het teken van de 'Global Goals'. Leer hier meer over de doelen.

Loading Images